Δ.Σκάλκος: Κανένα από τα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ δεν σταματά

Δ.Σκάλκος: Κανένα από τα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ δεν σταματά

«Τίποτα δεν σταματάει απ' όσα έργα έχουν δρομολογηθεί. Αντίθετα, αυτά συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και σε αυτά προστίθενται και το σύνολο των αδιάθετων πόρων που υφίστανται αυτή τη στιγμή στο ΕΣΠΑ» ανέφερε ο γενικός γραμματέας  Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, σε συνέντευξή του στoν τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκάλκο, «από δω και πέρα βεβαίως χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των Περιφερειών και των υπουργείων, να μας υποδείξουν αυτοί ποια έργα θα θέλανε να προωθήσουνε σε συνεργασία μαζί μας, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Στη συνέντευξη, ο κ. Σκάλκος αναφέρθηκε στη συνεισφορά του ΕΣΠΑ στα μέτρα ενίσχυσης ενάντια στις επιπτώσεις του κορονοϊού, και στους επιπλέον πόρους χρηματοδότησης που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, ενώ ξεκαθάρισε πως τόσο για τα έργα των Περιφερειών που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ, όσο και για εκείνα των ιδιωτών, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, τονίζοντας πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση της υλοποίησης τους.

Για την μέχρι τώρα ενίσχυση των ευνοϊκών μέτρων της κυβέρνησης, αλλά και για τις δυνατότητες πρόσθετης χρηματοδότησης δήλωσε: «'Ανω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ έργα, που συνδέονται με δράσεις κατά του κορονοϊού, είτε πρόκειται για τον τομέα της υγείας, είτε πρόκειται για δανειοδότηση επιχειρήσεων, είτε πρόκειται για στήριξη εργαζομένων, συγχρηματοδοτούνται μέσα από το ΕΣΠΑ και αυτό το ποσό πρόκειται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες μέσω αξιοποίησης αδιάθετων πόρων, της επικείμενης αναθεώρησης των προγραμμάτων, και δυνητικά της εμπροσθοβαρούς κινητοποίησης πόρων από το επόμενο ΕΣΠΑ, που τυπικά ξεκινάει 1/1/2021».

Μιλώντας για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης δήλωσε πως η επικειμένη οικονομική κρίση θα έχει σύντομη ημερομηνία λήξης, καθώς δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη διαρθρωτική κρίση που γνωρίσαμε την προηγούμενη δεκαετία, ενώ, σύμφωνα και με όσα επισημαίνουν διεθνείς οργανισμοί, η ανάκαμψη θα είναι ισχυρή.

Σε ερώτηση για το εάν οι ιδιώτες που έχουν επενδύσει και αναμένουν πληρωμές μέσω ΕΣΠΑ πρέπει να ανησυχούν, ο κ. Σκάλκος απάντησε πως όχι μόνο δεν θα πρέπει να ανησυχούν.