Δ. Σαρηγιάννης: Μπορεί να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα ημερησίως στα μέσα Μαρτίου

Δ. Σαρηγιάννης: Μπορεί να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα ημερησίως στα μέσα Μαρτίου

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2.000 ημερήσια κρούσματα γύρω στα μέσα Μαρτίου ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ,  Δ. Σαρηγγιάνης. με το σύστημα υγείας να πιέζεται σε αυτό το χρονικό σημείο σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση δράση για συγκράτηση της διασποράς προτείνοντας αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα.

«Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν», τόνισε ο καθηγητής σχετικά με τις μεταλλάξεις.

Όπως είπε, υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου, και υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά.

«Έχουμε να κάνουμε με την διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου», τόνισε ο καθηγητής καταλήγοντας πως αυτός ακριβώς ο κίνδυνος σε αυτή τη φάση είναι μειωμένο.

Ο κ. Σαρηγιάννης κατέληξε λέγοντας πως ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα, δεδομένου του ρόλου που παίζει το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες άνοιξαν κάποιες δραστηριότητες στη χώρα.