Δ. Παπαστεργίου: Κρίσιμη η εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή καθολικού lockdown

Δ. Παπαστεργίου: Κρίσιμη η εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή καθολικού lockdown

Την κρισιμότητα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, που αποφάσισε η κυβέρνηση, ώστε «να αποφύγουμε ένα καθολικό lockdown, το οποίο θα πλήξει την κοινωνική μας ζωή και θα «γονατίσει» κυριολεκτικά τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Δημήτρης Παπαστεργίου, με αφορμή την ισχύ από αύριο των νέων μέτρων για την πανδημία.

«Με την αυτοδιοίκηση στην "πρώτη γραμμή", με τη συνεργασία της πολιτείας, των δήμων και των πολιτών, θα βγούμε και αυτή τη φορά νικητές από την αναμέτρησή μας με τον covid-19», τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και σημειώνει ότι «η αυτοδιοίκηση σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, καλείται για μια ακόμη φορά να αναλάβει τοπικές πρωτοβουλίες για να πετύχουμε σε κάθε δήμο ξεχωριστά, την τοπική περιστολή των κινδύνων που μας απειλούν».

Όπως σημειώνει «από αύριο το πρωί οφείλουμε να αναλάβουμε ολοκληρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών μας κοινωνιών, για την πραγματική διάσταση του προβλήματος, με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Να δώσουμε βάρος στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση κυρίως των νέων σε ηλικία συμπολιτών μας, οι οποίοι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, λόγω της εντονότερης κοινωνικής τους ζωής, εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά εξάπλωσης του ιού»,

 Επίσης καλεί, μεταξύ άλλων, τους δήμους να προβαίνουν σε αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. «Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στην ανευθυνότητα που απειλεί τις ζωές μας», καταλήγει ο κ. Παπαστεργίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ