Χάρκοβο: 10 νεκροί, ανάμεσά τους ένα μωρό 7 μηνών, από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Χάρκοβο: 10 νεκροί, ανάμεσά τους ένα μωρό 7 μηνών, από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Το γραφείο του εισαγγελέα στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο αναφέρει ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα μωρό 7 μηνών, ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανέφερε στο Telegram ότι περίπου στις 4:30 μ.μ. τοπική ώρα Παρασκευή, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων εναντίον της Βιομηχανικής Περιοχής του Χάρκοβο.

«Ο βομβαρδισμός σκότωσε δέκα πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 7 μηνών. Άλλα 35 άτομα τραυματίστηκαν. Αρκετά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές και καταστράφηκαν», σημείωσε σύμφωνα με το CNN.

Νωρίτερα, ο  επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στο Χάρκοβο, είχε αναφέρει βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών και είπε ότι 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σημειώθηκε αύξηση των επιθέσεων στο Χάρκοβο και τις ουκρανικές πόλεις στο Ντονμπάς στα νότια τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η εστίαση των Ρώσων μετατοπίζεται στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Οι απώλειες αμάχων αυξάνονται εν μέσω επιθέσεων με πυραύλους, πυροβολικό και ρουκέτες σε πολλές πόλεις και σε ανθρώπους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή.