Χαμηλές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 σε Οινούσσες και Παναγιά

Χαμηλές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 σε Οινούσσες και Παναγιά

Ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 3.500 πόδια, στις 14:29 της Τετάρτης και στη συνέχεια ξαναπέταξε πάνω από τις Οινούσσες στα 5.000 πόδια, ενώ 13 μαχητικά πραγματοποίησα 13 παραβιάσεις -με τα 8 εξ αυτών να είναι οπλισμένα.

Νωρίτερα το μεσημέρι, στις 13.16, άλλο ζεύγος τουρκικών μαχητικών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 25.000 πόδια ενώ στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη βορειοανατολική πλευρά της Λήμνου στα 27.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Σημειώνεται πως χθες το απόγευμα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν 12 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, ενώ το πρωί της Τρίτης ζεύγος τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι στις 10:44 π.μ., ενώ το ίδιο ζεύγος αεροσκαφών πραγματοποίησε υπερπτήση στο Φαρμακονήσι λίγο νωρίτερα. Και στις δύο περιπτώσεις, τα τουρκικά F-16 πέταξαν στα 24.000 πόδια.