Χαλκιδική: Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε ανήλικη σε παιδική κατασκήνωση

Χαλκιδική: Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε ανήλικη σε παιδική κατασκήνωση

Εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε ανήλικη η οποία βρισκόταν στις παιδικές κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής, καθώς παρουσίασε πυρετό, γεγονός που θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική  στον ιό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, η ανήλικη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα. Από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα και έτσι τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες.

Ο πυρετός δεν έπεσε και κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε αρνητικό τεστ προκειμένου η μαθήτρια να επιστρέψει στην κατασκήνωση. Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική σε κορονοϊό.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.