Χαλάνδρι: Ελεύθεροι οι γονείς της 8χρονης που πέθανε από θερμοπληξία σε όχημα

Χαλάνδρι: Ελεύθεροι οι γονείς της 8χρονης που πέθανε από θερμοπληξία σε όχημα

Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι 27 και 29 ετών γονείς της 8χρονης που πριν από τρεις ημέρες βρέθηκε νεκρή από θερμοπληξία, σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο του παππού του, σε καταυλισμό των Ρομά, στο Χαλάνδρι. Η κατηγορία που βάρυνε τους γονείς της ήταν της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου. 

Στον πατέρα επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ομοίως και στη μητέρα, η οποία επιπλέον υποχρεώνεται να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά τη συνήγορο των γονέων της 8χρονης, Γιάννα Παναγοπούλου, η μητέρα δεν είχε καταλάβει ότι έλειπε η κόρη της καθώς έκανε οικιακές εργασίες και κατάλαβε ότι η κόρη της έλειπε όταν τη φώναξε για φαγητό.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τους γονείς του και κατοίκους του καταυλισμού που το αναζητούσαν. Λόγω του ότι το αυτοκίνητο ήταν επί χρόνια εγκαταλειμμένο και δεν είχε πόμολα στις πόρτες, έσπασαν το τζάμι για να το βγάλουν την 8χρονη, την οποία μετέφεραν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.