Χαφτάρ προς Ερντογάν: Κανένα έλεος στις τουρκικές δυνάμεις

Χαφτάρ προς Ερντογάν: Κανένα έλεος στις τουρκικές δυνάμεις

Απειλές κατά της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις του δεν θα δείξουν κανένα έλεος στου Τούρκους και δεν θα δεχτούν να μετατραπεί η Λιβύη σε αποικία της Άγκυρας. 

Ο Χαλίφα Χαφταρ που ελέγχει την Ανατολική Λιβύη σε ομιλία που έκανε με την ευκαιρία το Κουρμπάν μπαϊράμ προειδοποίησε τον Τούρκο Πρόεδρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα δεχτούμε δεύτερη εισβολή και δεν πρόκειται να δείξουμε έλεος». 

Στην ομιλία που κοινοποίησε στα social media ο εκπρόσωπος του Εθνικού στρατού της Λιβύης Αχμέντ Αλ Μισμαρί, ο Χαφτάρ απευθυνόμενος προς τον Τ. Ερντογάν ανέφερε «την κληρονομιά των προγόνων σας την κάναμε σφαίρες…Δεν θέλω να βλέπω κανένα Τούρκο να περπατά μπροστά σε αυτούς τους ήρωες… Δεν υπάρχει έλεος διότι δεν το δικαιούνται».

Ο Χαφτάρ απευθυνόμενος στην στις μονάδες της ταξιαρχίας Ταρίκ Μπιν Ζιγιάντ, τόνισε πως στα εδάφη της Λιβύης οι ίδιοι θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους και δήλωσε πως στα 300 χρόνια που έμειναν οι Τούρκοι στη Λιβύη λειτούργησαν ως «αρπάγες και δολοφόνοι».