Χ. Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην «Γαλάζια Πατρίδα»

Χ. Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην «Γαλάζια Πατρίδα»

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας πως η γειτονική χώρα δεν πρόκειται να απαρνηθεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα για την «παρενόχληση» του ερευνητικού σκάφους Τσεσμέ, απειλώντας πως η «αύξηση της έντασης θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ελληνικό λαό».

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε πως «οι Έλληνες πρέπει να δουν πως από την αύξηση της έντασης και τις προσπάθειες εξοπλισμού, τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθουν οι ίδιοι».

Εν συνεχεία ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης του «Τσεσμέ» από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Όπως ξέρετε ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το πλοίο "Τσεσμέ" το οποίο πραγματοποιεί επιστημονικές έρευνες. Βέβαια, η κατάλληλη απάντηση δόθηκε απο τους αρμόδιους μας. Για άλλη μια φορά τονίζω πω αυτή η στάση δεν έχει σχέση με τις σχέσεις καλής γειτονίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Αθήνα για άλλη μια φορά πως «τα προβλήματα της με την Τουρκία προσπαθεί να τα μετατρέψει σε προβλήματα Ε.Ε.- Τουρκίας όπως και ΗΠΑ- Τουρκίας. Αυτό δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό. Δεν έχει καμία πρακτική αξία».

Τέλος, ο Χουλουσί Ακάρ για άλλη μια φορά επανέλαβε τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» και δήλωσε πως «εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στα εδάφη και στα ύδατα κανενός. Όμως δεν θα απαρνηθούμε τα δικαιώματα μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη "Γαλάζια Πατρίδα" όπως και στην Κύπρο».