CEO BlackRock: Πιθανότατα να μην γυρίσουμε πότε στα γραφεία με 100% πληρότητα

CEO BlackRock: Πιθανότατα να μην γυρίσουμε πότε στα γραφεία με 100% πληρότητα

O διευθύνων σύμβουλος της BlackRock  Λάρι Φινκ εκτίμησε ότι η πληρότητα στα γραφεία είναι ένα ενδεχόμενο που μάλλον «δεν θα ξαναδούμε» στο άμεσο μελλον λόγω του κορονοϊου, ενθαρρύνοντας παράλληλα την εργασία από το σπίτι. 

"Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει το 100% των υπαλλήλων της BlackRock στο γραφείο τους", είπε την Πέμπτη στο Morningstar Investment Conference. "Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι ίσως το 60% ή το 70%, και αυτό με εναλλαγές. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε ποτέ ξανά πληρότητα", είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως ασφαλώς και μειονεκτήματα όσον αφορά την τηλεργασια. 

Τα σχόλια του Φινκ έρχονται την ώρα που η JP Morgan έστειλε ξανά στο σπίτι τους τους traders των γραφείων στη Νέα Υόρκη, μετά από κρούσμα κορονοϊού, λίγες μόλις μέρες μετά την απόφαση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας να αυξήσει το εργατικό δυναμικό στα γραφεία της.

Η αμερικανική τράπεζα έστειλε ξανά στο σπίτι τους τους traders μετοχών που εργάζονται στο αρχηγείο της στη Madison Avenue καθώς ένας από τους υπαλλήλους της διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Το περιστατικό αναδεικνύει την ευαίσθητη ισορροπία που καλούνται να τηρήσουν οι επενδυτικοί τραπεζίτες, οι οποίοι ζητούν σταδιακά περισσότερους εργαζόμενους στα γραφεία, τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει πάλι την ανιούσα, με πολλούς να προβλέπουν ότι έρχεται δεύτερο κύμα της πανδημίας.