Βρετανία: Μαζικά τεστ για τον περιορισμό του Covid-19

Βρετανία: Μαζικά τεστ για τον περιορισμό του Covid-19

Η Βρετανία σχεδιάζει να εισάγει τακτικούς ελέγχους για την παρουσία του νέου κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο, ώστε να καταστείλει την εξάπλωση του Covid-19 και να μειώσει τους περιορισμούς που παραλύουν αυτή τη στιγμή τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι κυβέρνηση δοκιμάζει νέα, ταχύτερα τεστ σάλιου που μπορούν να δώσουν άμεσα αποτελέσματα και ελπίζει να αρχίσει να τα χρησιμοποιεί προς το τέλος του έτους.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία, και παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στην Ευρώπη και την βαθύτερη οικονομική συρρίκνωση μεταξύ των σημαντικών ανεπτυγμένων οικονομιών.

«Τα μαζικά τεστ, όπου ο πληθυσμός θα ελέγχεται τακτικά, πράγμα που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τους περιορισμούς, αποτελούν τεράστιο σχέδιο για την κυβέρνηση», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας στο ραδιόφωνο του BBC. «Αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες τις οποίες αγοράζουμε και δοκιμάζουμε τώρα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διενεργήσει πάνω από 335.000 τεστ αυτή τη στιγμή, ενώ τα κρούσματα στη Βρετανία αυξάνονται. Οι αρχές κατέγραψαν πάνω από 1.000 κρούσματα ημερησίως τις οκτώ από τις δέκα τελευταίες μέρες.