Βρετανία: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια - Μειώνεται η κοινωνική απόσταση

Βρετανία: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια - Μειώνεται η κοινωνική απόσταση

Την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, σινεμά και μουσείων, τη μείωση της απόστασης που πρέπει να τηρούν μεταξύ τους οι πολίτες από δύο μέτρα σε ένα και την άδεια για ευρύτερες κοινωνικές επαφές από τις 4 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός  Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι μειώνεται κατά το ήμισυ η ελάχιστη κοινωνική απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, στο ένα μέτρο δηλαδή, υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν άλλες προφυλάξεις, όπως η κάλυψη του προσώπου τους με μάσκα.

Ωστόσο μέλη της επιστημονικής κοινότητας εκφράζουν ανησυχία για την κατάργηση των κοινωνικών αποστάσεων καθώς η ασθένεια όπως επισημαίνουν είναι καθόλα παρούσα. 

Η μακρά εθνική μας αδρανοποίηση αρχίζει να τελειώνει", είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο. "Μια νέα αλλά προσεκτική αισιοδοξία είναι εμφανής".

Από τις 4 Ιουλίου η Βρετανία θα ανοίξει ξενοδοχεία, παμπ, εστιατόρια και κινηματογράφους, μετά από τρεΙς μήνες καραντίνας. Οι πελάτες θα αποφεύγουν τις επαφές πρόσωπο με πρόσωπο, θα υπάρχουν κρατήσεις εισιτηρίων, ενώ σε αρκετά μαγαζιά οι πελάτες θα εισέρχονται και θα φεύγουν από διαφορετικές πόρτες.

Θα ανοίξουν επίσης τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα, μουσεία, γκαλερί τέχνης, κινηματογράφοι, βιβλιοθήκες, θεματικά πάρκα και εμπορικές στοές, όπως και υπαίθρια γυμναστήρια και παιδικές χαρές.

Οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν για λειτουργίες και για εκδηλώσεις όπως γάμοι με μέγιστο αριθμό προσκεκλημένων τα 30 άτομα, με τήρηση της κοινωνικής απόστασης.

 AP Photo/Alberto Pezzali