7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Βουλή: Πέντε με έξι ανεμβολίαστοι βουλευτές - Το 10% των εργαζομένων ανεμβολίαστοι

Βουλή: Πέντε με έξι ανεμβολίαστοι βουλευτές - Το 10% των εργαζομένων ανεμβολίαστοι
AP Images

Στους πέντε με έξι ανέρχονται οι βουλευτές οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, αν και σημειώνει ότι αναμένει σχετικές απαντήσεις από δύο κόμματα. Επιπλέον, διευκρινίζει ότι δεν θα τους απαγορευθεί η είσοδος στο Κοινοβούλιο.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κ. Τασούλας επισήμανε ωστόσο, ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να στέλνουν κάθε εβδομάδα δύο τεστ για τον κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της Βουλής, είπε ότι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90% περίπου.

Κλειστή η Βουλή την ημέρα της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη

Στο μεταξύ, κλειστή για το νομοθετικό της έργο θα παραμείνει η Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως είπε, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του σώματος, η ημέρα της κηδείας, την ερχόμενη Πέμπτη, «είναι η πιο ενδεδειγμένη ημέρα για να εκφράσουμε στοιχειωδώς και συμβολικά, την τιμή προς το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη».

«Τιμή, προς έναν άνθρωπο, ο οποίος, από τις συγκλονιστικές ιδιότητες που ταυτόχρονα είχε (του συνθέτη, του πολιτικού και του στοχαστή), ο ίδιος έθεσε πάνω από όλες, την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, του εκπροσώπου του ελληνικού λαού», τόνισε ο Κ. Τασούλας.