Bloomberg: Οι G7 εξετάζουν την επιβολή πλαφόν και στο ρωσικό φυσικό αέριο

Bloomberg: Οι G7 εξετάζουν την επιβολή πλαφόν και στο ρωσικό φυσικό αέριο

Εντολή στους υπουργούς τους ώστε να διερευνήσουν την εφαρμογή ανώτατου ορίου τιμών στο ρωσικό φυσικό αέριο αναμένεται να δώσουν οι ηγέτες της G7 σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων. 

Η εντολή αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής και έρχεται να προστεθεί στις συζητήσεις για τον περιορισμό των κερδών που αποκομίζει η Ρωσία από την αγορά ενέργειας.

Σημειώνεται ότι ο περιορισμός των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου θα ήταν σημαντικός για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις ρωσικές προμήθειες και έχουν προωθήσει την ιδέα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήδη στο κείμενο συμπερασμάτων των G7 αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα σχέδια για πλαφόν τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Οι διττοί στόχοι των ηγετών της G7 ήταν να στοχοθετήσουν άμεσα τα έσοδα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ιδιαίτερα μέσω της ενέργειας, αλλά επίσης να ελαχιστοποιήσουν τα επακόλουθα και τον αντίκτυπο στις οικονομίες της G7 και του υπόλοιπου κόσμου», δήλωσε ο αξιωματούχος σε ενημέρωση στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της G7.