Blackstone, Carlyle and Hellman & Friedman: Εξαγοράζουν την Medline έναντι 34 δισ. δολαρίων

Blackstone, Carlyle and Hellman & Friedman: Εξαγοράζουν την Medline έναντι 34 δισ. δολαρίων

Ένα consortium από private equity εταιρείες, επικεφαλής των οποίων είναι η Blackstone, συμφώνησαν για την απόκτηση της εταιρείας ιατρικών προμηθειών αντί 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με πολλούς αναλυτές να κάνουν λόγο για την εξαγορά της χρονιάς.

Ο όμιλος, που αποτελείται από την Blackstone Group Inc., την Carlyle Group Inc. και την Hellman & Friedman, θα πάρει το μερίδιο πλειοψηφίας στη Medline, ενώ συμμετοχή θα έχει και η GIC Pte της Σιγκαπούρης.

Η συναλλαγή ανακοινώθηκε από τη Medline το Σάββατο και αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007. Μάλιστα, είναι η δεύτερη τη τάξει εξαγορά σε ό,τι αφορά το ποσό που πρόκειται να διακινηθεί, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η εξαγορά της TXU Corporation αντί 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης ήταν το επίκεντρο μας εδώ και δεκαετίες. Αυτή η επένδυση από μερικές από τις πιο έμπειρες και επιτυχημένες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε αυτήν τη στρατηγική, διατηρώντας παράλληλα την οικογενειακή κουλτούρα που αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας μας », δήλωσε. Τσάρλι Μιλς, Διευθύνων Σύμβουλος της Medline.

Η Medline συνεργάζεται με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας προϊόντα και λύσεις που μειώνουν το κόστος, αυξάνουν την αποδοτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού και βελτιώνουν την ποιότητα της περίθαλψης

Η Blackstone, με τη συνεργασία της Hellman & Friedman, κέρδισε στην κούρσα της εξαγοράς τις Bain Capital, CVC Capital και Brookfield. H Medline, που ιδρύθηκε το 1966 από τους Jim και John Mills, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Medline, μετά την εξαγορά η οικογένεια Mills θα συνεχίσει να διευθύνει την εταιρεία, ενώ θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχός της.