Black Box: Θέμα εμπιστοσύνης

- Έχουμε μια σύμπτωση τριών θετικών εξελίξεων: Το νέο ρεκόρ στο δεκαετές ομόλογο, το ομόλογο της Πειραιώς και το κλείσιμο short θέσεων που φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη.

- Σημειώστε πως πίσω από τις αυξημένο όγκο συναλλαγών στην Εurobank (και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση) υπάρχουν συναλλαγές που έγιναν για να κλείσουν short.

- Για την Πειραιώς από το 9,75% της πρώτης έκδοσης, στο 5,5% του δεύτερου TIER II έχει διανυθεί σημαντική απόσταση. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καλής ποιότητας επενδυτές, δηλαδή private banking, asset management κλπ.

- Όσον αφορά το νέο ρεκόρ στο δεκαετές ομόλογο, βοηθά στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων καθώς δείχνει ότι οι αγορές εμπιστεύονται την οικονομική πολιτική και τις προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας που είναι σε εξέλιξη.

- Αυτά όσον αφορά τα καλά νέα. Κατά τα λοιπά έχουμε crisis management για τις εγκλήσεις που είναι σε εξέλιξη. Ο Κωστάκης, ενώ είχε λουφάξει για να διατηρήσει τη θέση του -και το πέτυχε- ξαναπήρε το όπλο του κι έκανε λόμπυ με άλλους δύο συμμάχους, ζητώντας να υποβληθούν εγκλήσεις. Η θέση που υποστηρίζει ο Κωστάκης και η παρέα του, έχει σοβαρά κενά με αποτέλεσμα να είναι σε εξέλιξη ένα εσωτερικό debate στην τράπεζα.

- Μάλιστα ο Κωστάκης πήγε στο audit committee και ζήτησε να μη ψηφίσει ο CEO. Κάπου σε αυτό το σημείο είμαστε κι είναι σε εξέλιξη το crisis management, όπου όλοι ελπίζουν ή θέλουν να ελπίζουν, ότι θα βοηθήσει να εκτονωθεί η κατάσταση.

- Απεβίωσε και κηδεύεται αύριο στις 11 πμ  στο πρώτο Νεκροταφείο ο Δ. Παυλάκης, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΒΑ, ιδρυτικό στέλεχος της Alpha Finance, στέλεχος της Salomon Brothers, της ΕΥ κά  Το μοιραίο επήλθε  μετά από τροχαίο  στο οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά.