Black Box: Έρχεται σύγκρουση γιγάντων

- Προβληματισμός επικρατεί σε σχέση με τις τράπεζες, με όλη την αγορά να προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Η έκθεση της Goldman Sachs έχει ταράξει τα νερά γιατί προφανώς τα ίδια ίσχυαν και πριν από 6 ή 8 μήνες. Γιατί η έκθεση βγήκε τώρα;

- Και πολύ χειρότερα: Αφού έκανε νεκροτομή στον τραπεζικό κλάδο της χώρας με την έκθεσή της, η Goldman Sachs καλείται τώρα (από κοινού με την UBS) να προωθήσουν ως global coordinator την τράπεζα Πειραιώς και την έκδοση του TIER II.

- Μάλιστα για αυτόν το λόγο είναι από χθες στο Λονδίνο ο CEO της τράπεζας Χρ. Μεγάλου με το επιτελείο του. Το βιβλίο για το TIER II της Πειραιώς εκτός απροόπτου θα ανοίξει και κλείσει αύριο Τετάρτη.

- Επ΄ ευκαιρία, επειδή χθες ήταν του Αγίου Χαραλάμπους -μεγάλη η χάρη του- η στήλη να ευχηθεί χρόνια πολλά στον κ. Χάρη Ηλιάδη «partner and managing director» της Goldman Sachs για την Ελλάδα ο οποίος από το παγωμένο και βροχερό Λονδίνο κινεί τα νήματα.

- Πάρτε θέσεις για να απολαύσετε την επικείμενη σύγκρουση γιγάντων. Ενώ συνήθως αυτά τα πράγματα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, αυτή τη φορά είμαστε τυχεροί και η αναμέτρηση θα είναι δημόσια καθώς ο πρώτος γύρος είναι τηλεοπτικός.

- Χθες η Μotor Oil πήρε την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, οπότε ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στον όμιλο Βαρδινογιάννη και συνεπώς για την επένδυση στο πρόγραμμα του ALPHA, ο οποίος έχει υποχωρήσει σημαντικά στην κατάταξη από τότε που έφυγε από τον έλεγχο του Δ. Κοντομηνά. Ταυτόχρονα, την άλλη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ξεκινά να εκπέμπει το πρόγραμμά του το MEGA.