ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

Bλ. Πούτιν: Όχι ακόμα συγχαρητήρια στον Μπάιντεν

Bλ. Πούτιν: Όχι ακόμα συγχαρητήρια στον Μπάιντεν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όποιον "Αμερικανό πρόεδρο επιλέξουν οι πολίτες", αλλά πρόσθεσε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα θα πρέπει να επικυρωθούν νομικά.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο Πούτιν ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάποιος απώτερος στόχος με το να μην δώσει συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν έπειτα από την νίκη του, εν μέσω άρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να συναινέσει.

"Θα εργαστούμε με οποιονδήποτε κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών. Αλλά σε ποιον δίνεται αυτή η εμπιστοσύνη, θα πρέπει να υποδειχθεί όταν μία από τις δύο πλευρές αναγνωρίσει τη νίκη της άλλης, ή τα τελικά αποτελέσματα θα πρέπει να συνοψιστούν με νόμιμο τρόπο", σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Δεν έχει να κάνει με το αν συμπαθούμε ή δεν συμπαθούμε κάποιον, απλά περιμένουμε να τελειώσει αυτή η εσωτερική πολιτική διαμάχη", ανέφερε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι σέβεται το ίδιο τον Τραμπ και τον Μπάιντεν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει ότι ο Πούτιν θα δώσει συγχαρητήρια στον Μπάιντεν μόλις ανακοινωθεί το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι η Κίνα στις 13 Νοεμβρίου έγινε μια από τις τελευταίες μεγάλες χώρες που συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του ως προέδρου των ΗΠΑ.

"Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουανγκ Γουενμπιν. "Συγχαίρουμε τον κύριο Μπάιντεν και την κυρία Χάρις για την εκλογή τους.  Ο Γουάνγκ πρόσθεσε, "Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα θα επιβεβαιωθεί σύμφωνα με τους νόμους και τις διαδικασίες των ΗΠΑ."