Βάσεις 2020: Πτώση στο 70% των τμημάτων, ιστορικό χαμηλό για ιατρικές - Δείτε τα αποτελέσματα

Βάσεις 2020: Πτώση στο 70% των τμημάτων, ιστορικό χαμηλό για ιατρικές - Δείτε τα αποτελέσματα

Πτώση των βάσεων στο 70,8% των πανεπιστημιακών τμημάτων προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Η πτώση αφορά 325 από τα 459 πανεπιστημιακά τμήματα (για όσους υποψηφίους εξετάστηκαν με το νέο σύστημα), ενώ μόνο σε 134 τμήματα είχαμε άνοδο των βάσεων εισαγωγής.

Πολύ μεγάλη είναι η πτώση των βάσεων φέτος στις ιατρικές σχολές ενώ άνοδος καταγράφεται στις παραγωγικές, όπως Πολυτεχνικές, Οικονομικών και Πληροφορικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν επίσης στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Οι βάσεις των Ιατρικών Σχολών έχουν πέσει ακόμα και κάτω από τα 18.000 μόρια (στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης η βάση είναι 17.400 και στην Ιατρική Κρήτης 17.525 μόρια). Η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια, ενώ στην Ιατρική Θεσσαλονίκης είναι 18.075 μόρια.

Βάσεις εισαγωγής ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΛ ΝΕΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΛ ΝΕΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

Βάσεις εισαγωγής 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Βάσεις εισαγωγής 10% ΓΕΛ 2019-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Βάσεις εισαγωγής 10% ΕΠΑΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Βάσεις εισαγωγής 10% ΕΠΑΛ 2019-ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ 

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Βάσεις εισαγωγής ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ 

Βάσεις εισαγωγής ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) 

Βάσεις εισαγωγής ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) 

Το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως 

«Θέλω να συγχαρώ θερμά όλες και όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Ξεκινάτε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, με νέες ευκαιρίες να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να χτίσετε το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στις σπουδές σας.

Αλλά και σε όσους δεν πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει, η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει. Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε.Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που ήταν δίπλα σας και σε αυτήν την πρόκληση.Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.