Β. Κικίλιας:  Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40-44

Β. Κικίλιας: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40-44

Ξεκινώντας την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι η επιχείρηση Ελευθερία θα ξεπεράσει σήμερα τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τους 62.000 εμβολιασμούς σε ημερήσια βάση, τονίζοντας την σκληρή δουλειά που καταβάλεται από όλους. Πρόσθεσε, δε, ότι τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών. 

Αναφέρθηκε στην επέκταση του συστήματος εμβολιασμών, καθώς από 5 Μαΐου  θα λειτουργούν συνολικά  1.500  εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή  των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. «Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», είπε ο υπουργός.

Μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca και γνωστοποίησε ότι σε λίγο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που  κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, είπε ο υπουργός.