Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 20:12

-A +A

Β. Κικίλιας: Αφανείς ήρωες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 20:12
Β. Κικίλιας: Αφανείς ήρωες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
-A +A

«Αφανείς ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρώτης επαφής του με τον πολίτη»., χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας τους εργαζόμενους και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σημερινή εκδήλωση τιμής για τους διασώστες που έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον.

Σε μια λιτή τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο «Σοφία Μπεφόν», στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, ο υπουργός απευθυνόμενος στους συγγενείς των στελεχών του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, επισήμανε ότι σήμερα «είναι μια μέρα μνήμης και σεβασμού, που θεσπίστηκε για να τιμώνται κάθε χρόνο οι άνθρωποι αυτοί, και στη μνήμη τους, όλοι οι αφανείς ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρώτης επαφής του με τον πολίτη».

Ο Β. Κικίλιας τόνισε τη σημαντικότητα της αποστολής των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και κυρίως των διασωστών και των πληρωμάτων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη, φτάνοντας ακόμα και με ρίσκο ζωής, μέχρι και την τελευταία άκρη της χώρας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τα στελέχη του ΕΚΑΒ, τονίζοντας πως «το ΕΚΑΒ είναι κυρίως η ψυχή σας και η αίσθηση του καθήκοντος σε μια πολύ δύσκολη δουλειά, που είναι ταυτόχρονα και λειτούργημα, και που προφανώς αφήνει «σκαριές» στην προσωπικότητα και στην ψυχολογία, διασωστών, πληρωμάτων, οδηγών, γιατρών, και φυσικά κατ' επέκταση στις οικογένειές τους...».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των διασωστών που θυσίασαν τη ζωή τους στο καθήκον, προκειμένου να προσφέρουν στον ασθενή. Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι παλαιότεροι διασώστες που εξακολουθούν να προσφέρουν ακόμα τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο.

Συνολικά η παρουσία του ΕΚΑΒ στη χώρα αριθμεί 35 χρόνια, ενώ έχουν ήδη έχουν συμπληρωθεί 19 χρόνια από το πρώτο δυστύχημα που έγινε το 2001, με ελικόπτερο που κατέπεσε ενώ βρισκόταν σε αποστολή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς των πεσόντων στελεχών του ΕΚΑΒ και παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, σημείωσε στην ομιλία του πως μετά από 35 χρόνια λειτουργίας, το ΕΚΑΒ παίρνει δύναμη  από το παράδειγμα όλων των πεσόντων, συνεχίζοντας την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία και τη σπουδαιότητα της δωρεάν δημόσιας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και κρατώντας ψηλά τη σημαία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι είναι εν εξελίξει σχέδιο για ολοκληρωμένο σύστημα επείγουσας προνοσοκομιαακής φροντίδας και τόνισε ότι το ΕΚΑΒ χρειάζεται αναβάθμιση και πανελλαδική ανάπτυξη.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα