Β. Χαρατσής (Beta AXE): «Το momentum της αγοράς παραμένει άθικτο»

Β. Χαρατσής (Beta AXE): «Το momentum της αγοράς παραμένει άθικτο»

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Την άποψη ότι «οι διορθώσεις σε bull market αγορά είναι πάντα βίαιες και έχουν αυτά τα στοιχεία που έδειξε η αγορά μας Δευτέρα και Τρίτη» εκφράζει με δηλώσεις του στο Liberal ο διευθύνων σύμβουλος της Beta Χρηματιστηριακή και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) Βαγγέλης Χαρατσής.

Ο χρηματιστής σημειώνει πως η διόρθωση ήρθε απολύτως φυσιολογικά καθώς η αγορά ήταν σε υπαραγορασμένα επίπεδα όλο το προηγούμενο διάστημα, οπότε με το που ήρθε το αποτέλεσμα στις εκλογές το οποίο είχε ωθήσει την πρότερη άνοδο, δηλαδή η αυτοδυναμία, οι επενδυτές πούλησαν στην... είδηση, δικαιώνοντας το παλιό, κλασικό ρητό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρατσή, «το ανοδικό momentum της αγοράς παραμένει άθικτο», ενώ τις επόμενες ημέρες η αγορά θα κινηθεί με κατώτερο εύρος τη ζώνη των 840-850 μονάδων και ανώτερο την περιοχή των 890 – 900 μονάδων, αναμένοντας νέα ερεθίσματα και καταλύτες.

Όπως σημειώνει ο χρηματιστής, επόμενος καταλύτης που θα περιμένει η αγορά ώστε να βρει
“καύσιμα” για τη συνέχεια, «είναι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες και θα καθορίσουν από εδώ και πέρα την πορεία της αγοράς, συνδυαστικά βεβαίως με τις πρωτοβουλίες που θα είναι συμβατές με αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις».

Για τη νέα κυβέρνηση ο διευθύνων σύμβουλος της Beta Χρηματιστηριακή εκφράζεται πολύ θετικλά τονίζοντας πως «τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πολύ θετικά, είναι εξαιρετικό το ότι μπήκαν αρκετοί επαγγελματίες με εμπειρία και παραστάσεις από τον ιδιωτικό τομέα στο χώρο της πολιτικής. Πρόκειται για μια αλλαγή σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει έως σήμερα», τονίζει.