Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 12:25

-A +A

«Στο τραπέζι» πιο αυστηρά μέτρα: Αύξηση προστίμων και «μπλόκο» στις εκτός έδρας μετακινήσεις

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 12:25
Αύξηση προστίμων και «μπλόκο» στις εκτός έδρας μετακινήσεις
-A +A

Τις επιλογές για αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η εξάπλωση του κορονοϊού ανέπτυξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας πως αυτές θα ενεργοποιηθούν εφόσον «υπάρξουν δείγματα επιβάρυνσης της κατάστασης».

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση περιλαμβάνουν «είτε αυστηροποίηση του προστίμου είτε γεωγραφικούς περιορισμούς όπου υπάρχει καραντίνα, είτε περαιτέρω περιορισμούς στο εύρος των εξόδων με έμφαση στον περιορισμό κίνησης εκτός έδρας των ανθρώπων είτε περαιτέρω αυστηροποίηση πτήσεων από το εξωτερικό για να μην υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι».

Όπως διευκρίνισε «το ότι μπορούμε να έχουμε έγκαιρη διάγνωση για κάποιον που έχει μολυνθεί δεν σημαίνει ότι εκεί τελειώνει η δουλειά του κράτους. Ακολουθεί η ιχνηλάτηση και αυτή έχει πάει πολύ καλά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Ωστόσο, όπως είπε, «εάν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων τότε θα αυξηθεί γεωμετρικά η δυσκολία. Εκεί νομίζω ότι απέτυχε το σύστημα Ιταλίας και Ισπανίας».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι υπάρχει «μεγάλο επίπεδο συμμόρφωσης» προσθέτοντας ότι «εάν συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συμμόρφωσης, θεωρώ ότι σταδιακά θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «διαφαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη σταθερότητα στην επέκταση της επιδημίας και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα γιατί φαίνεται ότι δεν θα πάμε σε μεγάλη εκθετική επέκταση και θεωρώ ότι το ΕΣΥ θα αντέξει και δεν θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά στο εξωτερικό».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουν γίνει όλες οι προσομοιώσεις όσον αφορά την παραγωγή και δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού ούτε θα υπάρξουν αυξήσεις». 

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «σήμερα ήρθε cargo απο την Κίνα με μάσκες πολύ ισχυρή προστασία που θα διοχετευθεί στα νοσοκομεία αναφοράς» ενώ για τα αντισηπτικά σημείωσε ότι «θα παράγονται και από νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δόθηκε άδεια για να παράγουν αντισηπτικά ενώ και ο στρατός παράγει αντισηπτικά».

Διαβάστε ακόμα:

- Εμ. Δερμιτζάκης: Από Μάιο ίσως αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα