Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ: 26 νέες διασωληνώσεις μέσα στη νύχτα, οι 16 στην Αττική

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ: 26 νέες διασωληνώσεις μέσα στη νύχτα, οι 16 στην Αττική

Εντείνεται τις τελευταίες ώρες η πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ιδιαίτερα στις υγειονομικές μονάδες του Λεκανοπεδίου, καθώς οι νέες διασωληνώσεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας ανέρχονται σε 26, με 16 από αυτές να λαμβάνουν χώρα στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της Αττικής.

Ο μεγάλος αριθμός των ασθενών που χρειάστηκαν διασωλήνωση στην εντατική μέσα στη νύχτα, και ειδικά η διασωλήνωση των 16 ασθενών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τρομάζουν τους ειδικούς, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική να έχουν σήμερα πληρότητα 93%.

Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των ΜΕΘ Covid ανέρχεται στις 295, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή πρόκειται να ανέλθει στις 340

Οι δέκα νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που δημιουργήθηκαν στο Αττικόν, έχουν όλες γεμίσει. Υπενθυμίζεται ότι οι κλίνες αυτές προέρχονται από τη μετατροπή χειρουργικών κλινικών σε μονάδα εντατικής θεραπείας με φορητό αναπνευστήρα.

Το πλήρες σχέδιο για την ανάταξη κλινών, τη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και τη χρησιμοποίηση όλων των εφεδρειών του συστήματος, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Αττικής, όπου ζει ο μίσος  πληθυσμός της Ελλάδας, θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.