Αυτό είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό

Αυτό είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό

Στη δημοσιότητα δόθηκε αντίγραφο του ψηφιακού πιστοποιητικού που θα λαμβάνουν οι πολίτες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για την covid-19.

Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες του εμβολιαζόμενου όπως όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ΑΜΚΑ, ημερομηνίες των δόσεων και ο τύπος του εμβολίου.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε σήμερα επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, με την οποία προτείνει να υπάρξει ένα κοινό πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σημειώνει στην επιστολή του ότι «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών - μελών, αλλά και με τρίτες χώρες είναι μια θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας» και προσθέτει «για τον λόγο αυτό στην Ελλάδα, κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί».

Ο πρωθυπουργός απέστειλε συνημμένο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού που ετοίμασαν οι ελληνικές αρχές.

Η Κομισιόν, μέσω του εκπροσώπου της για θέματα Υγείας, ανέφερε ότι τα ζητήματα για τον εμβολιασμό τα οποία αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ.