Αυστρία: Το κόμμα του Κουρτς παραμένει πρώτο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αυστρία: Το κόμμα του Κουρτς παραμένει πρώτο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

 

Σταθερά πρώτη πολιτική δύναμη στην χώρα παραμένει το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, το οποίο είχε κερδίσει τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση του εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού Profil, η οποία δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του, διαπιστώνει μάλιστα μία αύξηση του ποσοστού του Λαϊκού Κόμματος στο 35%, κατά 3,5 μονάδες μεγαλύτερο σε σχέση με το εκλογικό του αποτέλεσμα που ήταν στο 31,5%.

Στην δεύτερη θέση εμφανίζονται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης -- το οποίο, ως πρώτο κόμμα, βρισκόταν επικεφαλής των αυστριακών κυβερνήσεων τα προηγούμενα δέκα χρόνια -- με ποσοστό 24%, έναντι του 26,9% στις εκλογές, ενώ επίσης 24% (26% στις περυσινές εκλογές) είναι στη δημοσκόπηση και το ποσοστό του Κόμματος των Ελευθέρων.

Η ίδια δημοσκόπηση φέρει ως τέταρτο κόμμα το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) με ποσοστό 9% έναντι του 5,3% στις εκλογές, και ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 5% (3,8%) και η "Λίστα Πιλτς" με 2% (4,4%).

Η "Λίστα Πιλτς" είχε πρωτοεμφανιστεί στις τελευταίες εκλογές εξασφαλίζοντας την είσοδο της στη Βουλή, σε αντίθεση με τους Πράσινους που βρέθηκαν κάτω από το όριο του 4% και δεν βρίσκονται πλέον στην νέα Βουλή, για πρώτη φορά έπειτα από την επί 31 χρόνια εκεί παρουσία τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ