Αύριο η απόφαση για τη δολοφονία Τοπαλούδη - Ένταση στη δίκη

Αύριο η απόφαση για τη δολοφονία Τοπαλούδη - Ένταση στη δίκη

Την απόφασή του για τους δυο κατηγορούμενους στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, ανακοινώνει το μεσημέρι της Παρασκευής το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Την Πέμπτη ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τόνοι ανέβηκαν στη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επικράτησαν υψηλοί τόνοι στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο που δικάζει την υπόθεση Τοπαλούδη, μετά την άφιξη εντός του δικαστηρίου του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Γιώργου Κλεφτοδήμου.

Ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε από την Έδρα τον λόγο -σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου της ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσού που ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου- για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η κ. Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων.

Έχοντας στο χέρι του την ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος ανέφερε ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους».

Η πρόεδρος επιχείρησε να επιβάλει την τάξη επισημαίνοντας στον σύμβουλο ότι δεν έχει τον λόγο και ότι «υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος». Ο κ. Κλεφτοδήμος της απάντησε «εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως».

Η εισαγγελέας ζήτησε αμέσως τον λόγο αναφέροντας πως θα προχωρήσει σε δήλωση αποχής. Στο ακροατήριο σημειώθηκε ένταση με κάποιους από τους παρευρισκόμενους, όπως ο κ. Τοπαλούδης, να διαμαρτύρονται φωναχτά για την παρουσία του κ. Κλεφτοδήμου στην αίθουσα. Η πρόεδρος ζήτησε αμέσως να αποχωρήσουν από το δικαστήριο όσοι φωνάζουν και έδωσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Το δικαστήριο επανήλθε στην Έδρα μετά την ολιγόλεπτη διακοπή με την πρόεδρο να ζητά από τους δικηγόρους να παραμείνουν με τις τοποθετήσεις τους μόνο στα ζητήματα της δίκης, ενώ όπως δήλωσε η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα, έλαβε εντολή να παραμείνει στην Έδρα του ΜΟΔ από τον προϊστάμενό της 

Η εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση. Η εισαγγελέας είπε ότι η εντολή του προϊσταμένου της ήταν να παραμείνει στη θέση της