«Αττικόν»: Αρνητικά στον κορονοϊό όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν από μητέρες θετικές

«Αττικόν»: Αρνητικά στον κορονοϊό όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν από μητέρες θετικές

Αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν ήταν όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο «Αττικόν» Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη Covid-19. 

Χθες έγινε νέος τοκετός γυναίκας με κύηση 38 εβδομάδων και λοίμωξη Covid-19 στη Γ' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Η γυναίκα ήταν ασυμπτωματική και διακομίστηκε από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου. Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή, λόγω προηγούμενου τοκετού με καισαρική τομή, και γεννήθηκε σε άριστη κατάσταση κοριτσάκι με βάρος 2 κιλά και 965 γραμμάρια. Αναμένεται ο μοριακός έλεγχος του νεογνού.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου, σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska, στη Στοκχόλμη, φάνηκε ότι οι έγκυες που νοσούν από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, είτε κατά τον τοκετό (142 γυναίκες) είτε στη διάρκεια της κύησης (14 γυναίκες), παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για προεκλαμψία. Στη μελέτη αυτή δεν παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος για πρόωρο τοκετό.