Αθ. Τσακρής: Μεγάλη η κινητικότητα που συνδέεται με τη λειτουργία των σχολείων

Αθ. Τσακρής: Μεγάλη η κινητικότητα που συνδέεται με τη λειτουργία των σχολείων

H απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία πανελλαδικά, τόνισε ο Αθανάσιος Τσακρής, εξηγώντας πως για τη συγκεκριμένη εισήγηση ρόλο έπαιξε η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας, «παρότι ξέρουμε ότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση ρόλο έπαιξε η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά μεταξύ άλλων γονείς και ηλικιωμένους», σημειώνοντας ότι το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας.

Ο κ. Τσακρής ανέφερε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας».

Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο» είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας.