Αθ. Εξαδάκτυλος: Το άνοιγμα κάθε δραστηριότητας κρύβει κινδύνους

Αθ. Εξαδάκτυλος: Το άνοιγμα κάθε δραστηριότητας κρύβει κινδύνους

Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που ανοίγει κρύβει κινδύνους, προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 για την πορεία της πανδημίας και τις προσδοκίες για το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε επίσης ότι για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η τήρηση των μέτρων είναι βασικός κανόνας για να περιορίσουμε τον κίνδυνο, υπογράμμισε. Έφερε δε σαν παράδειγμα το self test , το οποίο το χαρακτήρισε δυσάρεστο, αλλά είναι αναγκαίο να γίνεται με συνέπεια και να καταχωρούνται ορθά τα αποτελέσματά του.

Αναφορικά με το τεστ, τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί, καθώς και για τις στενές επαφές τους, που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε επίσης δικαιολογημένη την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, καθώς όταν ελήφθη όλα τα στοιχεία έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Τέλος, σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της θα είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι του λιανεμπορίου στις συγκεκριμένες περιοχές.