ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Αθ. Εξαδάκτυλος: Μας «φρενάρουν» οι αριθμοί - Ανησυχία για Θεσσαλονίκη

Αθ. Εξαδάκτυλος: Μας «φρενάρουν» οι αριθμοί - Ανησυχία για Θεσσαλονίκη
Eurokinissi

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα αποδίδουν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο και ότι οι αριθμοί των ημερών μας «φρενάρουν», έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό το lockdown θα είναι το τελευταίο, καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται πλέον αυτός ο περιορισμός.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως, όμως τα δύο μεταλλαγμένα στελέχη «αναστατώνουν» όσα γνώριζαν οι ειδικοί, καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, ο κ. Εξαδάκτυλος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown, επισημαίνοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πολιτών. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, καθώς η πόλη δεν διαφέρει ουσιαστικά από την Αθήνα ως προς τα κρούσματα, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη εμφανίζει μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση των κρουσμάτων και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να δημιουργηθεί πρόβλημα στο δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας, τόνισε.