Αθ. Εξαδάκτυλος: Ανεβαίνουν και οι αριθμοί της νέας μετάλλαξης

Αθ. Εξαδάκτυλος: Ανεβαίνουν και οι αριθμοί της νέας μετάλλαξης

«Δεν είναι καλό σημάδι ότι 14 μέρες από το πρώτο άνοιγμα σχολείων βλέπουμε αυξητική τάση και ακόμα δεν έχουμε δει την επίδραση από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου», επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, ενώ θα προηγηθεί η σημερινή έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής.

«Πρώτη φορά βλέπουμε ανοδική τάση ακριβώς μετά το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου, ενώ μετά τις γιορτές (των Χριστουγέννων) η τάση ήταν πτωτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Βλέπουμε αυξητική τάση στα κρούσματα, ενώ ανεβαίνουν και οι αριθμοί της καινούργιας μετάλλαξης. Είναι πιθανόν να μην έχουμε υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα, χωρίς αυτό να είναι κάθετο αφού είναι σε εξέλιξη η συζήτηση», σημείωσε.

«Αν είχαμε αύξηση κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες θα λέγαμε ότι προέρχεται από το λιανεμπόριο αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο», διευκρίνισε ο, ξεκαθαρίζοντας ότι «εφ' όσον υπάρχει επιβάρυνση δεν πρέπει να προστεθούν δραστηριότητες».

«Ελαβα κολχικίνη, δεν είναι το φάρμακο που θεραπεύει»

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος με αφορμή το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό την Κυριακή δήλωσε ότι έλαβε κολχικίνη «έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι δεν είναι το φάρμακο που θεραπεύει».

Ο κ. Εξαδάκτυλος επανέλαβε ότι η κολχικίνη βοηθά να μην αναπτυχθεί σοβαρή νόσος και να αποτραπεί διακομιδή ασθενών, ενώ ο ίδιος, όπως είπε δεν χρειάστηκε νοσηλεία, καθώς ήταν ήπια τα συμπτώματα.