Αποζημιώνονται οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin

Αποζημιώνονται οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσκαλώ τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων να παραβρεθούν. Ας αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας με μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας».

Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε ειδική αναφορά στα τρία θύματα της Marfin και προανήγγειλε την ειδική πλακέτα στο «κτίριο της φωτιάς και του μίσους». Μια πλακέτα που όπως είπε θα «πολεμά τη λήθη και θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας: Ποτέ πια». 

«Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε την μνήμη της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσακάλη και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου. Είναι τα θύματα της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε την ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός. Οι μολότοφ των κουκουλοφόρων μιας εποχής που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Την πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό την εικόνα μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε.