Απόπειρα εμπρησμού στο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης

Απόπειρα εμπρησμού στο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης

Να βάλουν φωτιά στο Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης επιχείρησαν άγνωστοι την Παραμονή των Φώτων στη Σμύρνη και το περίεργο περιστατικό ήρθε μόλις σήμερα στο φως.

Πρόκειται για την οικεία του Εμμανουήλ Καπετανάκη, στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, το οποίο από το 1922 κι έπειτα φιλοξενεί το Ελληνικό Προξενείο και έγινε γνωστό .από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού..

«Το ιστορικό Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δέχθηκε μια απόπειρα πυρπολισμού με την στάση των τουρκικών αρχών να είναι απαθής» ανέφερε ο βουλευτής και πρόσθεσε:

«Μακριά από μένα κάθε ακραία άποψη των πραγμάτων. Όμως απευθυνόμενος στο ακροατήριο που έχουμε μπροστά μας, η χώρα μας έχει ιστορική μνήμη, η χώρα μας ξέρει πολύ καλά να τιμά τη φιλία με τις γείτονες χώρες αλλά και να στέκεται απέναντι σε προκλήσεις και να απαντά με τρόπο που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο του λαού μας».

Για το συμβάν το ΑΠΕ μετέδωσε σχόλιο κύκλων του Ελληνικού Προξενείου στη Σμύρνη που χαρακτήριζαν ως «θλιβερό αλλά μεμονωμένο περιστατικό για τον εντοπισμό των δραστών του οποίου διενεργούνται έρευνες από τις τουρκικές αρχές» την απόπειρα εμπρησμού την παραμονή των Φώτων της οικίας Καπετανάκη.