Αποφυλακίστηκε η καθαρίστρια που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη

Αποφυλακίστηκε η καθαρίστρια που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη

Την αναστολή της ποινής 10ετούς κάθειρξης, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο, αποφάσισε για την καθαρίστρια από τον Βόλο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας, η οποία και αφέθηκε ελεύθερη.

Η 53χρονη καθαρίστρια, η οποία είχε καταδικαστεί ως «καταχραστής του Δημοσίου», επειδή παραποίησε απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού, κρατείτο στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να διαβιβαστεί σε εκείνη η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης, ενώ και οι συνήγοροι της γυναίκας κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης. 

«Πριν μπω στη φυλακή πήρα το απολυτήριο του δημοτικού»

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα» τόνισε στον ΣΚΑΪ η 53χρονη καθαρίστρια που φυλακίστηκε επειδή παραποίησε απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού και σήμερα αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη.

«Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ», υπογράμμισε η 53χρονη Δήμητρα προσθέτοντας παράλληλα ότι ήταν σοκαριστικό και επίπονο αυτό που πέρασε.

«Από 6 χρονών μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Έφυγα 11 χρονών πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας, από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά», είπε.

Πρόσθεσε ότι η πρόνοια της είπε να κάνει τα χαρτιά της στο δημόσιο για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

Τόνισε ότι πριν μπει στην φυλακή φρόντισε να πάρει το απολυτήριο του δημοτικού και κάνει έκκληση να βρεθεί μια θέση γι'' αυτή τώρα στο δημόσιο.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν ο δικηγόρος και η κόρης της 53χρονης

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που αφορά την αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο ''Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ'' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. ''Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ'' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, ευχαρίστησε σε όλους τους τόνους τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και συμπαραστάθηκαν σ'' αυτό το δράμα όπως είπε. «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μητέρας μου. Η μητέρα μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια για εμάς. Ό,τι είμαστε σήμερα, το οφείλουμε σ'' αυτή, το οφείλουμε στη μητέρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: 

- Στ. Θεοδωράκης για υπόθεση καθαρίστριας: «Η Δικαιοσύνη σήμερα διόρθωσε την αδικία»

- Φ. Γεννηματά για καθαρίστρια: Το κράτος δικαίου οφείλει να λειτουργεί χωρίς την πίεση της κατακραυγής