Από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν σταδιακά δικαστικές υπηρεσίες
Κ. Τσιάρας

Από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν σταδιακά δικαστικές υπηρεσίες

Στον σχεδιασμό που προβλέπει τη σταδιακή επαναλειτουργία υπηρεσιών αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, προαναγγέλλοντας πως η αρχή αναμένεται να γίνει στις 27 Απριλίου από τα υποθηκοφυλακεία. «Αυτή είναι η προτεραιότητά μας και είμαστε σε επαφή με τους δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους», είπε ο υπουργός στο MEGA.

Πιθανά να ακολουθήσουν διαδικασίες για ασφαλιστικά μέτρα και στη συνέχεια να αποκατασταθεί η λειτουργία όλων των δικαστηρίων. Για το σκοπό αυτό μάλιστα εξετάζεται όπως έχει αναφερθεί το ενδεχόμενο παράτασης του δικαστικού έτους. Όπως πάντως σημείωσε ο κ. Τσιάρας στο χώρο της Δικαιοσύνης και των δικαστικών αποφάσεων,  παρά τα μέτρα που επηρεάζουν το έργο τους, οι δικαστές κατάφεραν να εκδώσουν πολλές δικαστικές αποφάσεις αυτό το διάστημα.

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν προ ημερών σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ο υπουργός ανέφερε πως η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει προσαρμοστεί στις εκκλήσεις και τις οδηγίες της κυβέρνησης. Ωστόσο, πρόσθεσε, πάντα υπήρχαν οι εξαιρέσεις και αυτές τις είδαμε και το Σαββατοκύριακο.

Ως προς την τήρηση των μέτρων το Πάσχα τόνισε ότι «είμαστε σε μια κατάσταση εγρήγορσης για οτιδήποτε συμβεί και κληθούμε να αντιμετωπίσουμε», επισημαίνοντας πως ζητούμενο είναι να επανέλθει η κανονικότητα τόσο στις δικαστικές υπηρεσίες, όπως και σε όλη την ελληνική κοινωνία.

«Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα συμβάλλει με τον τρόπο της και σε αυτό. Η επιστροφή στη κανονικότητα θα έρθει μόνο μέσα από μια γενναία προσπάθεια όσων εμπλέκονται στη λειτουργία της ελληνικής πολιτείας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά όταν όλα αλλάζουν θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και δίνουμε το παράδειγμα» υπογράμμισε.