Από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει η διάταξη για τις παράνομες απεργίες
Κ. Χατζηδάκης

Από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει η διάταξη για τις παράνομες απεργίες

«Ήδη από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει η διάταξη του εργασιακού νόμου πως αν μια απεργία κριθεί παράνομη από δικαστήριο δεν μπορεί να επαναπροκηρυχθεί», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης το νομοσχέδιο για τα εργασιακά εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 158 «Ναι», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε 55 άρθρα του.

«Το καλό» και το κακό του συγκεκριμένου νόμου είναι ότι η εφαρμογή του δεν είναι σε πέντε τέρμινα αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες και τους επομένους μήνες», επισήμανε ο Κ. Χατζηδάκης.

«Κάποια μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται αυτόματα όπως αυτό (των παράνομων απεργιών). Κάποια θέλουν προετοιμασία ένα - δυο μήνες με υπουργικές αποφάσεις. Αυτό που πάει λίγο παραπέρα γιατί είναι τεχνικό έργο, είναι η Ψηφιακή Κάρτα αλλά κι αυτό θα ξεκινήσει», επισήμανε.

Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, σημειώνοντας ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως και το δικαίωμα στην εργασία.

Όπως είπε, οι περισσότερες απεργίες κηρύσσονται παράνομες από τα δικαστήρια είτε γιατί δεν τηρούνται οι προθεσμίες είτε γιατί δεν γίνονται γενικές συνελεύσεις. «Ε, ας τηρούνται οι προθεσμίες και να γίνονται γενικές συνελεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τουλάχιστον τα μισά άρθρα του «τρισκατάρατου» νόμου και το ΚΙΝΑΛ ακόμα περισσότερα, ενώ «μέσα στη σύγχυσή τους καταψήφισαν το 8ωρο».

Ενώ πρόσθεσε ότι εκ του αποτελέσματος θα κριθεί ο νόμος όπως έγινε και με την μεταρρύθμιση στην Ολυμπιακή και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

«Μου έλεγαν ότι είμαι μεσίτης, ότι είμαι νεοφιλελεύθερος, ανάλγητος. Αδιαφόρησα, προχωρήσαμε, το κάναμε. Το ίδιο κι εδώ. Δεν φέραμε κάτι που κατέβασε η κούτρα μας. Εκείνο το οποίο λέω, είναι ότι αν πέτυχαν αυτά τα μέτρα αλλού γιατί να μην πετύχουν εδώ», σχολίασε για τα περιφερειακά αεροδρόμια.