Απ. Δοξιάδης: Πρόκληση για διάπραξη κακουργημάτων η επικήρυξη των οκτώ Τούρκων

Απ. Δοξιάδης: Πρόκληση για διάπραξη κακουργημάτων η επικήρυξη των οκτώ Τούρκων

Ξεκάθαρη περίπτωση του Άρθρου 186 του Ποινικού Κώδικα για «Πρόκληση και Προσφορά για την τέλεση Εγκλήματος» αποτελεί η επικήρυξη των οκτώ Τούρκων από τον Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον Απόστολο Δοξιάδη. 

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται στην Ελλάδα απολύτως νόμιμα και μόνο με εγκληματική πράξη, και μάλιστα κακουργηματική, μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα.

Μάλιστα, τονίζει ότι το γεγονός ότι μια ξένη χώρα προκαλεί για την διάπραξη κακουργημάτων στην Ελλάδα, προσφέροντας και παχυλό αντίτιμο, δεν ενοχλεί κανέναν στην ελληνική κυβέρνηση.

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Οι Οκτώ τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται στην Ελλάδα απολύτως νόμιμα. Τα δυο ανώτατά μας δικαστήρια, ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχουν αποφανθεί ότι δεν υφίστανται λόγοι να εκδοθούν, και δικαιούνται πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Άρα, η επικήρυξή τους από τον Ερτογάν αποτελεί εντελώς ξεκάθαρη περίπτωση του Άρθρου 186 του Ποινικού Κώδικα: Πρόκληση και Προσφορά για την τέλεση Εγκλήματος. Γιατί μόνο με εγκληματική πράξη, και μάλιστα κακουργηματική, μπορούν οι Οκτώ να φύγουν από την Ελλάδα.

Το γεγονός ότι μια ξένη χώρα προκαλεί για την διάπραξη κακουργημάτων στην Ελλάδα, προσφέροντας και παχυλό αντίτιμο, δεν ενοχλεί κανέναν στην ελληνική κυβέρνηση; Στο ελληνικό κράτος;».