ΠΟΣΔΕΠ:  Η κυβέρνηση να εγγυηθεί επιτέλους όρους ελευθερίας και ασφάλειας στην ακαδημαϊκή κοινότητα

ΠΟΣΔΕΠ: Η κυβέρνηση να εγγυηθεί επιτέλους όρους ελευθερίας και ασφάλειας στην ακαδημαϊκή κοινότητα

 

«Τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και των υποχρεώσεών τους, ώστε επιτέλους να εγγυηθούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα τους όρους ελευθερίας και ασφάλειας που είναι απαραίτητοι για να πραγματοποιήσει το εθνικής σημασίας διδακτικό και ερευνητικό έργο της».

Αυτό αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου 2018. Σύμφωνα με την ανάληψη ευθύνης που ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο καθηγητής στοχοποιήθηκε για δραστηριότητες που σχετίζονται με το γνωστικό του αντικείμενο. Οι δράστες τον κατηγόρησαν ότι "έχει διατελέσει καθηγητής τόσο στην Αστυνομική Ακαδημία, όσο και στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, ενώ σήμερα εκτελεί χρέη νομικού συμβούλου του ΝΑΤΟ".

Η ΠΟΣΔΕΠ κάνει λόγο για «στοχοποίηση και τρομοκρατική επίθεση κατά του καθηγητή Μ. Σαρηγιαννίδη από ομάδες αποθρασυνθέντων που επιδιώκουν την κατάλυση κάθε έννοιας ελευθερίας και ασφάλειας εντός και εκτός του πανεπιστημίου».

Μάλιστα, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει την επίθεση ως «εγκληματική ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου που υπερβαίνει τον χώρο του πανεπιστημίου και εξελίσσεται σε κυνήγι μαγισσών».

«Τέτοιες ομάδες απειλούν και τρομοκρατούν συστηματικά προκειμένου να επιβάλουν τις απόψεις τους, προσβάλλοντας την ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια, επιτιθέμενες στις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες των μελών ΔΕΠ και κακοποιώντας κάθε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας και ελευθερίας της έκφρασης», τονίζεται στην ανακοίνωση.