7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Άνοιξε πάλι το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ

Άνοιξε πάλι το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ

Το Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ άνοιξε και πάλι σήμερα για τους εβραίους επισκέπτες, μερικές μέρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα.

Η βία ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην τοποθεσία αυτή που είναι ιερή τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους εβραίους συνέβαλε στην αύξηση των εντάσεων προτού ξεσπάσει η στρατιωτική αντιπαράθεση μέσα και γύρω από τη Γάζα.

Σε μια άλλη ένδειξη ότι η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα θα εξακολουθήσει να τηρείται, τα κυβερνητικά γραφεία στη Γάζα αναμενόταν να επαναλάβουν τις εργασίες τους σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως η Χαμάς προειδοποίησε το Σάββατο τους Παλαιστινίους να μη μιλούν και να μην δίνουν πληροφορίες για τους στρατιωτικούς στόχους που χτύπησε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ενδεκαήμερης σύγκρουσης σε μια εμφανή προσπάθεια να αποκρύψει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς (ISA), καλεί τους Παλαιστινίους να «αυξήσουν το επίπεδο ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια της περιοχής». Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η ISA απευθύνει προειδοποίηση προς τους Παλαιστίνιους να μην «μεταδίδουν πληροφορίες και να μην πραγματοποιούν περιττές συνομιλίες σχετικά με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ειδικά για μέρη και τοποθεσίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ