Γ. Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Στο ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του νέου κορονοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μέτρο που εξετάζεται αλλά «για ύστερη φάση».

Μιλώντας στον SKAI, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, εξηγώντας ότι το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα αεροδρόμια της χώρας, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό»,

«Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. Είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως».

«Γι' αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει κλείσει ήδη τα σύνορα και τις αεροπορικές συνδέσεις με διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.