Ανεύθυνη αντιπολίτευση για το θέμα των σχολείων

Ανεύθυνη αντιπολίτευση για το θέμα των σχολείων

Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός είναι χαρακτηριστικό του τρόπου που (αντί)πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο δείγμα της ανευθυνότητας και της καταστροφολογίας τους είναι ο χαρακτηρισμός ως «εγκληματικού» του πρωτοκόλλου διακοπής της λειτουργίας μιας τάξης όταν υπάρχουν κρούσματα στο 50%+1 των μαθητών.

Γιατί το χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως εγκληματικό; Επειδή προσπαθεί να απευθυνθεί στο ένστικτο και στο θυμικό και όχι στην λογική των ανθρώπων. Αυτό όμως κάνουν από το 2010. Ο λαϊκισμός και ο διχασμός είναι χαρακτηριστικό του ήθους και του ύφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι όμως το πρωτόκολλο λειτουργίας εγκληματικό; Είναι τα κρούσματα σε μαθητές τόσα πολλά, που δήθεν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα αφήνει, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων; Για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα, θα πρέπει να μελετήσει τα δεδομένα.

Το προηγούμενο τρίμηνο λειτουργίας των σχολείων, η μέρα με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων ήταν η 13η Σεπτεμβρίου, η πρώτη μέρα λειτουργίας τους! Αιτία ήταν η χρήση των self-test που τελικά βοήθησαν να εντοπιστούν το 84% των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών σε αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι εκείνα τα self-test για τα οποία ο ανεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως τα προμηθεύεται για να ευνοήσει συγκεκριμένη εταιρία!

Επίσης τα στοιχεία δείχνουν πως κατά μέσο όρο, σε κάθε σχολική τάξη βρέθηκαν 1,2 κρούσματα και για αυτό το λόγο κάθε ημέρα έκλειναν μόλις 2,78 από τις 81.000 τάξεις της χώρας. Μήπως όμως οι άλλες χώρες της Ευρώπης τα κατάφεραν καλύτερα; Όχι, δεν συνέβη ούτε αυτό. Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δείχνουν πως η χώρα μας είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων στις ηλικίες 0-15 ετών, μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Τελικά τι είναι το εγκληματικό που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπάρξει κανονικότητα εν μέσω πανδημίας. Εξάλλου, όπως μας έχουν πληροφορήσει εδώ και καιρό, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά. Για αυτό είναι πάντα αντίθετοι με το άνοιγμα των σχολείων και για αυτό έχουν αυτή την ακραία και διχαστική ρητορική.

Τα γεγονότα είναι ο φίλος της αλήθειας. Τα γεγονότα και τα στοιχεία θα επικαλούμαστε για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματική τους ανευθυνότητα και το λαϊκισμό.

* Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.