Αναζητούν τρόπους για να σταματήσουν τα κορονοπάρτι οι πρυτανικές αρχές - Τους κόβουν ακόμη και το... ρεύμα

Αναζητούν τρόπους για να σταματήσουν τα κορονοπάρτι οι πρυτανικές αρχές - Τους κόβουν ακόμη και το... ρεύμα

Διαστάσεις λαμβάνουν τα κορονοπάρτυ με τις πρυτανικές αρχές να προσπαθούν μονές τους να τα αντιμετωπίσουν, κόβοντας ακόμη και το ρεύμα, προκειμένου οι διοργανωτές να μην έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό, χωρίς όμως να μπορούν. Το γεγονός ότι 3.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν σε χώρο του ΑΠΘ το βράδυ της Παρασκευής, δεν προκάλεσε παρέμβαση εισαγγελέων και αστυνομίας, μιλά από μόνο του.

Ως αποτέλεσμα, οι πρυτανικές αρχές προχωρούν σε κινήσεις απελπισίας, όπως το να... κόβουν κάθε βράδυ Παρασκευής και Σαββάτου το ρεύμα στο κτίριο της Φιλοσοφικής, μπροστά από το οποίο γίνονται τα κορονοπάρτυ, προκειμένου οι διοργανωτές να μην έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρισμό.

Παρ' ότι για τα κορονοπάρτυ στο ΑΠΘ έχουν γίνει... τρεις εισαγγελικές παρεμβάσεις στο διάστημα των τελευταίων 20 ημερών– η τελευταία την περασμένη εβδομάδα- ζητώντας από την ΕΛΑΣ να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις, εντούτοις αυτά συνεχίζονται ανενόχλητα.

Έχει ενδιαφέρον ότι στις 31 Μαίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε στην αστυνομία να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για δύο υπαίθρια πάρτι που είχαν λάβει χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η έρευνα αφορούσε τον εντοπισμό των διοργανωτών και την απόδοση των προβλεπόμενων ποινικών ευθυνών (συνδεόμενες με παραβάσεις των μέτρων για την αποφυγή διασποράς μολυσματικών ασθενειών).

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα ανάλογη παραγγελία από εισαγγελέα, ύστερα από σχετική καταγγελία πολίτη για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος.

Στην αναφορά του ο καταγγέλλων επισήμανε την ανάγκη σεβασμού των νοσηλευομένων στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα που γειτνιάζουν με το ΑΠΘ (Γ. Γεννηματάς, Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ), σημειώνοντας και την ηχορύπανση που υφίστανται τις νυχτερινές ώρες από την οχλαγωγία και την δυνατή μουσική.

Στην ίδια παραγγελία προς την αστυνομία η εισαγγελική λειτουργός, εκτός από τον εντοπισμό των διοργανωτών, ζητούσε να ενταθούν οι έλεγχοι περιμετρικά του πανεπιστημιακού κάμπους για την αποτροπή ανάλογων εκδηλώσεων όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Παρά όμως τις τρεις μέχρι σήμερα εισαγγελικές παρεμβάσεις, παρ' ότι ακόμη υπάρχουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα καταστήματα κλείνουν στις 12 και λειτουργούν χωρίς μουσική, προφανώς στο campus του ΑΠΘ ισχύουν άλλοι νόμοι.

Τα κορονοπάρτυ συνεχίζονται κανονικά, τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου εκατοντάδες ή και χιλιάδες άτομα καταφτάνουν στο νέο τους «στέκι», στο Πανεπιστήμιο.

Ετσι έγινε και χθες το βράδυ.