Ανακοινώθηκαν οι βάσεις του 2019 για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις του 2019 για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της πλατφόρμας https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Παράλληλα, τα αποτελέσματα στάλθηκαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί από το υπουργείο, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα έχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ανηρτημένα στην ίδια πλατφόρμα, των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Βάσεις Επιλογή 10% ΓΕΛ 2018 Ημερήσια

Βάσεις Επιλογή 10% ΕΠΑΛ Ημερήσια 2019

Βάσεις Επιλογή ΕΠΑΛ-Ημερήσια

Βάσεις Επιλογής Αλλογενών-Αλλογενείς (Εκτός Ε.Ε.)

Βάσεις Επιλογής ΓΕΛ - Εσπερινά

Βάσεις Επιλογής Αλλογενών-Αλλογενείς (Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Βάσεις Επιλογής ΓΕΛ- Ημερήσια

Βάσεις Επιλογής ΕΠΑΛ-Εσπερινά

Ν. Κεραμέως: Οι βάσεις κινούνται καθοδικά - Το 23% στη σχολή πρώτης προτίμησης

Καθοδικά κινούνται οι βάσεις στις περισσότερες σχολές με εξαίρεση τις οικονομικές, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας παράλληλα ότι το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην σχολή της πρώτης προτίμησης τους ενώ το 25% των υποψηφίων από γενικά λύκεια έγραψε κάτω από τη βάση.

«Οι βάσεις κινούνται γενικά σε καθοδική βάση με εξαίρεση κάποιες σχολές κυρίως οικονομικές σε μεγάλες περιφέρειες. Οι βάσεις στις σχολές που προστέθηκαν-130 νέα τμήματα- κινούνται λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα», τόνισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα εξήγησε ότι η πτώση στις νομικές σχολές κυμαίνεται στα 100 με 200 μόρια, στις ιατρικές σχολές στα 200 με 300 μόρια, οι πολυτεχνικές σχολές στα 300 με 800 μόρια, οι παιδαγωγικές στα 600 μόρια, οι μαθηματικές στα 500 με 1.000 μόρια. Άνοδο σημειώνουν οι σχολές πληροφορικής περίπου στα 400 μόρια, καθώς και οι οικονομικές και αστυνομικές σχολές.