Άμεσα μέτρα για ναρκωτικά και ασφάλεια ζητά από τον Τσίπρα ο Γ. Καμίνης

Άμεσα μέτρα για ναρκωτικά και ασφάλεια ζητά από τον Τσίπρα ο Γ. Καμίνης

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της δημόσιας χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Την επιστολή συνυπογράφουν και 18 πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων. Ανάμεσά τους είναι οι: Γιάννα Αλιβιζάτου -δικηγόρος, Γιώργος Αρμένης - σκηνοθέτης / ηθοποιός, Στέλιος Μάινας - ηθοποιός, Μένη Μαλλιώρη - καθηγήτρια Ψυχιατρικής / Ε.Κ.Π.Α, Μιμή Ντενίση -σκηνοθέτης / ηθοποιός / συγγραφέας, Αιμιλία Υψηλάντη - ηθοποιός, Χρήστος Χωμενίδης - συγγραφέας.

Στην επιστολή του, ο κ. Καμίνης υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό τη συνάντηση που είχαν για το συγκεκριμένο θέμα πριν από έναν χρόνο και σημειώνει ότι τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη είτε δεν έχουν σχέδιο, είτε δείχνουν εντελώς απρόθυμα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

«Η δημόσια διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» σημειώνει ο δήμαρχος και ζητεί από τον πρωθυπουργό, η ΕΛΑΣ να προστατεύσει τους πολίτες από το εμπόριο ναρκωτικών, η διάθεση υποκαταστάτων να γίνεται μέσα στα νοσοκομεία, καθώς και να θεσμοθετηθεί η λειτουργία κλειστών χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών κάτω από ιατρική επιτήρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news