Αμερικανικοί βομβαρδισμοί κατά «φιλοϊρανικών στόχων»
Ιράκ

Αμερικανικοί βομβαρδισμοί κατά «φιλοϊρανικών στόχων»

Αεροπορική επιδρομή κατά φερόμενων ιρανικών στόχων έχουν εξαπολύσει οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στο έδαφος του Ιράκ, μια μέρα μετά την επίθεση στο στρατόπεδο Τάτζι της Βαγδάτης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών και ενός ατόμου βρετανικής υπηκοότητας.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί, που ξεκίνησαν αργά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (ώρα Ελλάδος), «βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Η επιχείρηση έχει κύριο στόχο να καταστραφούν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών« πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς βρίσκονται.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι τα αντίποινα για την επίθεση στο στρατόπεδο Τάτζι θα είναι «αναλογικά», ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί γίνονται από επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον εγκαταστάσεων φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θεωρεί υπεύθυνες για την επίθεση εναντίον της βάσης Τάτζι φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Φωτογραφία: AP