Αλλεπάλληλα «χτυπήματα» στον Τραμπ από Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές

Αλλεπάλληλα «χτυπήματα» στον Τραμπ από Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές

Ο Γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Μιτ Ρόμνεϊ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κατά του Ντόναλντ Τραμπ μετά την άρνηση του τελευταίου να καταδικάσει τη δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης Qanon φέρνοντας δεύτερο χτύπημα κατά του προέδρου μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. 

«Σίγουρα είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην πολιτική μας σκηνή» δήλωσε ο Ρόμνεϊ. «Η απροθυμία του προέδρου να καταγγείλει μια παράλογη και επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας χθες το βράδυ συνεχίζει ένα ανησυχητικό μοτίβο: οι πολιτικοί και τα κόμματα αρνούνται να αποκηρύξουν με βίαιο τρόπο και πειστικά ομάδες όπως η antifa και οι ακροδεξιοί» πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνέντευξη που έδωσε στο NBC δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τίποτα για αυτούς» αναφερόμενος στην γνωστή ακροδεξιά οργάνωση, οπαδοί της οποίας στηρίζουν ανοικτά τον πρόεδρ».

Νωρίτερα, ο Γερουσιαστής Μπεν Σας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Τραμπ κατα τη διάρκεια συνομιλίας με ψηφοφόρο του στη πολιτεια που εκλέγεται τη Νεμπράσκα.

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής δήλωσε αναφερόμενος στη σχέση του με τον Τραμπ «Δεν ήμουν ποτέ υποστηρικτής του. Είναι γνωστό αυτό. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρήσαμε καλή ιδέα να "πουλήσουμε στον αμερικανικό λαό έναν μανιακό νάρκισσο που έχει εμμονή με την τηλεόραση;».

«Υπό την ηγεσία του, οι Ηνωμένες Πολιτείες πουλανε πλέον τακτικά τους συμμάχους μας και ξοδεύουν σαν μεθυσμένος ναύτης» συνέχισε ο Σας, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ «χλευάζει τους ευαγγελικούς πίσω από κλειστές πόρτες... και αντιμετωπίζει την προεδρία σαν επιχειρηματική ευκαιρία».

Ο Σάσε είπε επίσης ότι ο Τραμπ «οδηγεί τη χώρα στα αριστερά» και εκτίμησε ότι «το κόμμα θα χάσει εκτός από τον Λευκό Οίκο και τη Γερουσία στις εκλογές».

Οι δημόσιες επιθέσεις από Γερουσιαστές του ίδιου κομματος κατά του Τραμπ δείχνουν ότι το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό στο εντός των Ρεπουμπλικάνων λίγες μέρες μάλιστα πριν τις εκλογές και με τη διαφορά με τον Τζο Μπάιντεν να παραμένει σε διψήφια νούμερα.