Αλ. Τσίπρας: Σωστά έκλεισε η κυβέρνηση τα σύνορα της χώρας

Αλ. Τσίπρας: Σωστά έκλεισε η κυβέρνηση τα σύνορα της χώρας

Υπέρ του κλεισίματος των συνόρων της χώρα τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι «από τη στιγμή που υπήρξε μαζική απόπειρα εισροής στη χώρα, αυτό έπρεπε να γίνει», ενώ δικαιολόγησε την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά άνοιγμα των συνόρων, αναφέροντας πως έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται και να πιστεύουν στην ουτοπία.

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα το πρόβλημα είναι στα νησιά και όχι στον Έβρο όπως συνέβη και το 2015, υποστηρίζοντας ότι και τότε τα σύνορα  ήταν κλειστά με αποτέλεσμα να μπουν στη χώρα από τη θάλασσα. Ταυτόχρονα τόνισε πως η κυβέρνηση επέλεξε να μετατρέψει σε φιέστα την όλη διαδικασία αποφεύγοντας όμως να αναφέρει πως το 2015 ήταν προσφυγικές ροές από τη Συρία ενώ τώρα στον Έβρο εστάλησαν από την Τουρκική Κυβέρνηση χιλιάδες μετανάστες μεταξύ των οποίων και παραβατικοί προερχόμενοι από κλειστά κέντρα κράτησης στα οποία βρισκόντουσαν.

Αποφεύγοντας να χαρακτηρίσει εισβολή τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο μίλησε για ακραία επιθετική τακτική της Κυβέρνησης η οποία όπως ανέφερε επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τους μετανάστες για γεωπολιτικούς λόγους.  Ζήτησε συμβούλιο αρχηγών εμμέσως υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να το ζητήσει αφού πρόκειται για εθνικό θέμα.

Χαρακτήρισε κρίση και δύσκολη συνθήκη τα όσα διαδραματίζονται στα σύνορα της χώρας, άφησε αιχμές για επικοινωνιακούς χειρισμούς και επανέλαβε πως η κατάσταση στα νησιά θα χειροτερέψει το επόμενο διάστημα.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που έχει δεχθεί ότι δεν εμφανίστηκε δημόσια τις τελευταίες μέρες, με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ο κ Τσίπρας σημείωσε ότι «είναι πραγματικά αστείο να με ψάχνουν από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είμαι πια πρωθυπουργός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Ε.Ε. για τη στάση της και αναφορικά με την παρουσία της ηγεσίας της στον Έβρο δήλωσε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε απτό αποτέλεσμα παρά μόνο δηλώσεις που δεν έχουν κάποιο αντίκρυσμα. Όλοι καλοπιάνουν την Τουρκία είπε την ώρα μάλιστα που ανοιχτά παραβιάζει τη συμφωνία με την Ευρώπη για το προσφυγικό. 

Ανέφερε ακόμη ότι αν υπάρξει συγκεκριμένο μεταναστευτικό σχέδιο από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει πλάτη.