ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Αλ. Βατόπουλος: Θα συζητούσα ό,τι είναι δυνατόν να απαγορεύσει την κυκλοφορία πολλών ανθρώπων

Αλ. Βατόπουλος: Θα συζητούσα ό,τι είναι δυνατόν να απαγορεύσει την κυκλοφορία πολλών ανθρώπων

Στις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του κορονοϊού και την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, όπως αυτή έχει δημιουργηθεί, αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Εξηγώντας στο Mega την εισήγησή του για πιο αυστηρά μέτρα και «σκληρό» lockdown τύπου Κίνας ο κ. Βατόπουλος δήλωσε: «Ζήτησα να ξεκινήσει μια συζήτηση άμεσα για το πόσο είναι ρεαλιστικό να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα. Δηλαδή ποια θα είναι η επίδραση στην ελληνική κοινωνία και κατά πόσο θα συμφωνήσει σε σκληρότερα μέτρα. Σαν να μην το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά το δεύτερο lockdown, παρά το ότι είναι σοβαρότερο από το πρώτο. Πρέπει επειγόντως να συζητήσουμε αν είναι δυνατόν να αυστηροποιήσουμε τα μέτρα».

«Θα ξεκινούσα από lockdown τύπου Άνοιξης, και από εκεί και πέρα υπάρχει και η Γουχάν. Δεν ξέρω αν η ελληνική κοινωνία μπορεί να αντέξει κάτι που έγινε στην κινεζική κοινωνία. Ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια από άνθρωπο σε άνθρωπο και πρέπει ο καθένας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν τα σταγονίδια κορονοϊού να μην μεταφέρονται από τον έναν άνθρωπο στον επόμενο», συνέχισε ο ίδιος.

«Σήμερα το πρωί υπάρχει μία ελαφρά τάση επιπέδωσης που ελπίζουμε να σταθεροποιηθεί. Αυτό έγινε επειδή κάπως δεν το έχουμε πάρει στα σοβαρά το δεύτερο lockdown. Η βιολογική εξήγηση είναι ότι ξεκινήσαμε από ψηλά. Τον Αύγουστο είχαμε πολλά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, ξεκινήσαμε από ευρύτερη φάση», συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος.

«Εγώ θα συζητούσα ό,τι είναι δυνατόν που θα απαγορεύσει την κυκλοφορία πολλών ανθρώπων. Έστω και να είναι σαν την Κυριακή μια βδομάδα ολόκληρη. Ό,τι λειτουργεί την Κυριακή να λειτουργεί και τις καθημερινές. Μια βδομάδα – 15 ημέρες. Αυτό πρέπει να δει η πολιτεία κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βατόπουλος.