Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό 2 προσκυνητών στο Άγιο Όρος

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό 2 προσκυνητών στο Άγιο Όρος

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος και σήμερα το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται», ανέφερε ο κ.Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε περίπου στις 6 το πρωί για τον αποπροσανατολισμό δύο ατόμων και στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί 8 πυροσβέστες με μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας - Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, ενώ η ομάδα ξεκίνησε την κάθοδο, δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους, επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σαρωτικό πέρασμα του «Μπάλλου» από τη Βόρεια Ελλάδα

Στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίζονταν χτες τα εντονότερα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία τις προηγούμενες ώρες είχε χτυπήσει νοτιότερες περιοχές της χώρας. Mήνυμα στα κινητά με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις περιοχές του Λαγκαδά της Βόλβης και της Χαλκιδικής, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, δέχθηκαν πολίτες μέσω του 112 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικό Μέσο οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους σε σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο GRTimes, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη, έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς». Το πρόβλημα όπως είπε ο δήμαρχος, «οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους».

Mήνυμα στα κινητά με το οποίο καλούνταν να αποφύγουν τις μετακινήσεις στις περιοχές του Λαγκαδά της Βόλβης και της Χαλκιδικής, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, δέχθηκαν πολίτες μέσω του 112.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση η κυκλοφορία είχε διακοπεί στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου στο ύψος του δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου στο Κιλκίς, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγ. Σπυρίδωνα στην Πιερία, και στο 1ο χιλιόμετρο ανώνυμης οδού που συνδέει το δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με το 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών - Σιθωνίας.

Aπό το 38ο έως το 41ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες λόγω του μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών στο οδόστρωμα.